The 2-Minute Rule for su kaçağı tespit

Wiki Article

Son sorunuzdan başlayarak cevap vermek gerekirse, evet banyoda su kaçağı olursa sizin tuvaletin tavanından su akabilir. Bunun sebebi ise; banyodan betona sızan su, beton arasındaki çatlaklardan sızarak tuvaletin tavanında akabilir. Bu olağan bir durumdur.

Su kaçağı tespiti sırasında, evinizin içindeki ve dışındaki boru hatlarının incelenmesi önemlidir. Tesisat sisteminizin detaylı bir analizi yapılmalı ve olası zayıfile noktalar belirlenmelidir.

Akustik dinleme cihazları: Bu cihazlar, su sızıntılarının oluşturduğu sesleri algılamak için kullanılır. Mikrofonlar veya hassas sensörler kullanarak su sızıntılarından gelen sesleri yükselterek duyulabilir hale getirirler. Tanıtım videosunu izle

Müşterilerimizin hem zamandan tasarruf etmesi; hem de madden kayıp yaşamaması adına bu hizmeti verirken teknolojiden yararlanıyor ve kamera, akustik dinleme cihazı ile termal kamera kullanıyoruz.

Bununla birlikte, sıradan bir cihazın kullanılması tek başına kesin sonuçlar vermeyebilir. Su kaçağı tespiti konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir ekipten destek almak her zaman daha güvenilir olacaktır.

Bu yöntemi yukarıda detaylı bir şekilde anlattık. Su kaçağının olup olmadığını su tesisatçısı anladıktan sonra, geri kalanı Merkez Su Tesisatı’na bırakmalısınız.

Petek altında sürekli rutubet oluşuyorsa bu durum kalorifer borusunda su kaçağı olduğu anlamına gelebilir. Kalorifer su kaçağı tespit borularında su kaçağı meydana geldiğinde aşırı bir belirti meydana gelmez.

Acil Tesisatçı Ustası İstanbul / Ankara / İzmir su, doğalgaz mekanik tesisat işlerinizde arıza tamir bakım işlerinizi yapıyor

Akustik dinleme cihazları da su kaçağı tespitinde sıklıkla kullanılan bir diğer araçtır. Bu cihazlar, suyun borular içinde geçerken oluşturduğu sesleri algılayarak sızıntının olduğu noktayı belirleyebilir.

Termal Kamera Cihazları : Termal kameralar, ısıya duyarlı olup en ufak ısıyı algılayabilir. Genellikle kalorifer tesisatları ve sıcak su tesisatlarında kullanılan bu cihazlar boruların zemin altından, duvardan geçişini görüntülenmesini sağlar.

Yıpranan borular sızıntılara zemin oluşturur. Banyo ve tuvaletteki akıntıyı genellikle alt dairede oturan kişilerin şikâyeti üzerine farkına varılır. Banyo ve tuvaletteki su kaçağının tespiti 3 şekilde gerçekleştirilmektedir. Akustik dinleme cihazı, kamera ve nem ölçer cihazı ile banyoda ve tuvalette su kaçağı tespiti yapılır.

Sizlerde bu sorundan kısa sürede kurtulmuş olursunuz. Su kaçağının su kaçağı tespit korkulacak bir sorun olmadığını anlarsınız. Elbette su tesisatçısı bu hangi tesisatçıdan destek aldığınıza bağlıdır.

İlk olarak su sayacının her iki yanındaki vanaları kapatın. Eğer alt kata su sızıntısı azalıyorsa soğuk su borunuzda su kaçağı vardır. (Vanaların suyu tamamen kestiğinden emin olun.)

one- Birinci sebep üst kat komşunuzun banyodaki fayanslarının arasından alt kata su sızmasıdır. Bu durumda alt katın tavanında sürekli su su tesisatçısı akıyor olmaz.

Report this wiki page